HC2 - Somfy RTS

Vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Távvezérlés.hu-n található termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi "regisztráltaknak" jelzésű topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást - de a hozzászólás csak jóváhagyás után jelenik meg.

HC2 - Somfy RTS

HozzászólásSzerző: szarvasjanos » 2023.02.12. 10:19

Sziasztok!
2013-ban telepített 12 db Somfy RTS redőnymotort szeretnék Fibaro HC2-be integrálni.
Létezik hozzá eszköz?
Segítsetek legyetek szívesek!
Köszönöm.
szarvasjanos

Re: HC2 - Somfy RTS

HozzászólásSzerző: David » 2023.02.13. 10:19

szarvasjanos írta:...Létezik hozzá eszköz?

Fájdalommentesen nem igen fogod ezt megoldni :( A Somfy EZEN eszköze kellene hozzá. Enne vannak normál redőnykapcsoló bemenetei, ahová már tudnál pl. Fibaro Roller Shutter 3 modulokat. De egy ilyen transmitternek csak 5 bemenete van, így 3 darab kellene szerintem. Ez vélhetően sok százezer forintot jelentene.
Az USA-ban létezik (látszólag) egy ILYEN doboz is, ami pont jó lenne Neked, de úgy látom, Európában nincs, így EU-s Z-Wave frekvenciával sem kapható, és gyanítom, hogy a HC2-vel sem kompatibilis.

Ha okosotthonnal tervezzük előbb-utóbb vezérleni a redőnyöket, akkor csakis a legegyszerűbb, falikapcsoló-bemenettel rendelkező motorokat érdemes venni hozzájuk, megelőzendő azokat a problémákat, amivel most Te is szembenézel.

Modbus-on keresztül vélhetően lehet 16 redőnyt is vezérleni az idehaza is kapható RS485 Transmitterrel. Pl. egy ComfortClick Colibri és egy Modbus adapter megoldás lenne, de ez ugye vezérlőközpont cserét is jelentene nálad. Igaz, egy jóval komolyabbat használhatnál utána.
Távvezérlés.hu adminsztrátor – Én vagyok David! Különleges vagyok! Egyedi vagyok!
David

HozzászólásSzerző: szarvasjanos » 2023.02.15. 17:56

Nos, igen. Ha 2013-ban tudtam volna ...
Ti is csak 2016-ban kezdtetek okosotthonokkal foglalkozni.
Esetleg zigbee-s megoldás? Hiszen ha már központot kell cserélnem, talán jobb lenne egy többszabványút beszerezni.
Mindenesetre köszönöm a válaszod.
szarvasjanos

HozzászólásSzerző: David » 2023.02.15. 21:17

szarvasjanos írta:...Esetleg zigbee-s megoldás?

Az esélytelen szerintem. Egyszer csináltunk már olyat viszont, hogy egy Somfy rádiós távvezérlőt beleraktunk egy dobozba, a gombjaira Z-Wave reléket kötöttünk, és azzal „nyomkodtuk” onnan kezdve. Bár ha ezért kell venni egy távvezérlőt, az is lehet, hogy 100 ezer körül van, nem vagyok képpen ezzel kapcsolatban.
Távvezérlés.hu adminsztrátor – Én vagyok David! Különleges vagyok! Egyedi vagyok!
David

HozzászólásSzerző: szarvasjanos » 2023.02.25. 15:58

Értem, köszönöm.
szarvasjanos

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!