Radiátoros fűtés okosítása

Vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Távvezérlés.hu-n található termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi "regisztráltaknak" jelzésű topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást - de a hozzászólás csak jóváhagyás után jelenik meg.

Re: Radiátoros fűtés okosítása

HozzászólásSzerző: David » 2025.05.15. 13:52

Péter írta:Mennyi lehet a wifis-okos radiátor szelepek elemeinek a használati ideje...

Kedves Péter! Kérünk, a vásárlás előtti kérdések topikban várd meg, amíg a kérdésedet jóváhagyjuk és megjelenik (ez egy moderált topik), ne tedd fel újra!
Ahogy látod, a mi kínálatunkban nem található Wi-Fi radiátorszelep. Éppen azért, mert a Wi-FI nagyon sokat fogyaszt, cserélgethetnéd hetente az elemeket. Mi jellemzően a vezeték nélküli Z-Wave szabványt használó eszközöket tartjuk alkalmasnak ilyen feladatra – ahogy ITT leírtuk. A Wi-Fi-nek nem sok helye van az okosotthonban, de persze egy hűtőt, robotporszívót manapság jellemzően csak azon át lehet használni. De ahol csak lehet, ott nem választunk Wi-Fi-s eszközt, nem erre van az a szabvány kitalálva.
Egy Z-Wave-es radiátorszelep (pl. EZ) kibírhat egy teljes fűtésszezont jó minőségű elemmel (vagy 1,5V-s tölthető elemmel), de persze kérdés, hogy milyen könnyű benyomni a radiátoron a szelepnyitó tűt, és milyen gyakran kell állítani a nyitottságon. Ha pl. rendszeresen ablaknyitást érzékel (ha engedélyezve van ez a funkciója), és emiatt gyakran kell sokat állítania magán, akkor bizonyosan jóval gyorsabban lemerülne az elemek, mintha mondjuk a hőmérséklet csak 19–22 fok között váltakozna, kicsi ingadozás mellett.
Távvezérlés.hu adminsztrátor – Én vagyok David! Különleges vagyok! Egyedi vagyok!
David

Előző

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!