Fibaro ajtó-/ablaknyitás érzékelő

Fibaro ajtó-/ablaknyitás érzékelő

HozzászólásSzerző: szviktor » 2017.12.08. 23:24

Sziasztok,

Adott egy VeraPlus vezérlőközpont és 6db Fibaro nyitásérzékelő.
A hatból 5 kiválóan működik, egy azonban valamiért nagyon hamar, pár hét alatt 42%-ra vitte le az akku kapacitását.
Ez lenne a kisebbik gond, gyanítom valamelyik paraméter nem jól lett belőve ( wake up/ping, etc ), a nagyobbik gond, hogy hiába cseréltem benne elemet, egyszerűen nem látja ezt az eszközt a vezérlőközpont. A központ és a szóban forgó érzékelő közt kb. 3 méter távolság van.
Ezen kívül a Vera adminisztrációs felülete is "megbolondult", egyfolytában kidobál a dashboardról. Ha rákattintanék pl. a user managementre, akkor redirect-el a getvera.com belépő felületére, majd egy Connect után ismét visszajutok a dashboard-ra.
Kezdem azt gondolni, hogy a Fibarot kellett volna megvennem, amit eredetileg is akartam, nem gond, hogy nem annyira flexibilis, mint a Vera, de talán stabilabban működik.

Válaszotokat megköszönve:
Üdvözlettel,
Szűcs Viktor
szviktor

Re: Fibaro ajtó-/ablaknyitás érzékelő

HozzászólásSzerző: T800 » 2017.12.11. 12:15

Szia!

A problémás érzékelőn egy gyári állapot visszaállítása lenne a javasolt az alábbi videó szerint:
https://www.youtube.com/watch?v=9TmCgXEhEtY

A Vera felületére hogyan szoktál belépni?
Ip cím/cmh/?lang_code=en#dashboard vagy home.getvera.com felületen keresztül?
Távvezérlés.hu adminsztrátor – Hasta La Vista, Baby!
T800

HozzászólásSzerző: szviktor » 2018.02.08. 19:44

Szia,

Köszönöm a videót, ki fogom próbálni.
A felületre a home.getvera.com-on keresztül szoktam belépni. Nem is tudtam, hogy lehet másképp. Hogyan érdemes? Mi a különbség?
Köszönöm.

Üdv,
Viktor
szviktor

HozzászólásSzerző: T800 » 2018.02.18. 22:15

Szia!

A getvera domainen keresztül internet kapcsolattal lépsz be a központ felületére. Ez távoli eléréskor kell.
Lokáisan is be tudsz lépni. Routerből ki tudod nézni az ip címét. Ilyenkor internetkimaradás esetén is tudod használni a központot.
Távvezérlés.hu adminsztrátor – Hasta La Vista, Baby!
T800

HozzászólásSzerző: CsJozsi » 2019.06.06. 19:16

Sajnos az Appban a settings ben ezek vannak:Autenticate at App-Start, Siri-Unlock without autentication vith Touch or Face ID, és Debugmode.
CsJozsi

Vissza: Ajtó-, ablaknyitás