Rádiójel-Zwave konverter

Vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Távvezérlés.hu-n található termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi "regisztráltaknak" jelzésű topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást - de a hozzászólás csak jóváhagyás után jelenik meg.

Rádiójel-Zwave konverter

HozzászólásSzerző: surexxx » 2019.06.07. 13:46

Sziasztok,

szeretnék érdeklődni, hogy létezik e olyan kütyü ami z-waven kommunikáló (zipato) rendszerbe beépíthető módon z-wavet rádióhullámmá konvertál. A helyzet a következő: adott a zipato alap rendszere, viszont a redőnyök motorja rádión kommunikál táviránítóval és nincs hozzájuk fali kapcsoló (ha lenne akkor egyszerűbb dolgom lenne). Ezt a patt helyzetet szeretném feloldani és a redőny irányítást is bevinni az okosotthon rendszerbe. Az internetet bújva nem találtam ilyen kütyüt, ezért gondoltam megkérdem , hátha van valakinek tapasztalata ilyen téren.

köszi
surexxx

Re: Rádiójel-Zwave konverter

HozzászólásSzerző: David » 2019.06.07. 14:10

Ha jól értem, egy 433 MHz-es modulra gondolsz. Már ha Zipaboxról beszélünk. Ha van tőlünk származó Zipaboxod, kérlek regisztráld a terméktámogatás oldalon, és folytassuk a fórumban a megfelelő topikban!
Távvezérlés.hu adminsztrátor – Én vagyok David! Különleges vagyok! Egyedi vagyok!
David

HozzászólásSzerző: surexxx » 2019.06.07. 16:07

Zipato rendszerem van, egy újépítésű lakást vásárolva volt ez alapfelszereltség. Cloudba/ból szinkronizál a rendszer. A termék valszeg nem tőletek van.
surexxx

HozzászólásSzerző: surexxx » 2019.11.03. 21:34

Kedves Dávid,

Elakadt a beszélgetés :( tudsz a témában segíteni, vagy csak abban az esetben segítesz ha nálatok vásároltam a terméket?
A segítség generálhat vásárlást, ha ez fontos :)

üdv, surexxx
surexxx

HozzászólásSzerző: David » 2019.11.04. 10:13

Ahogy írtam, a Zipabox-hoz létezik (linkeltem is) 433 Mhz-es modul. De ez nem azt jelenti, hogy a Zipato ismerné a világ összes 433Mhz-en kommunikáló eszközének a protokollját. Számos ismert redőnyt (pl. bizonyos Somfy modellek) ismer, és most is dolgozunk a gyártóval azon, hogy idehaza forgalomban lévő újabb rádiós redőnnyel is kommunikáljon. Nem tudom, milyen márkájú redőnyöd van, de ha nem valami ismertebb, akkor kicsi az esélye, hogy jelenleg működne.
Esetleg érdemes megnézni azt is, hogy a motor fizikai kapcsolóbemenetére (már ha van ilyen rajta hagyományos fali kapcsoló számára) lehet-e egy redőnyvezérlő modult kötni, ez még egy járható út lehet.
Távvezérlés.hu adminsztrátor – Én vagyok David! Különleges vagyok! Egyedi vagyok!
David

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!