Brazzo83 írta:...Anno azért zártam ki, mert ahogy elsőre láttam csak cloud service szolgáltatása van és én nem szerettem volna a lakásban lévő eszközöket kiengedni az internetre...
Szerintem az okosotthon egyik előnye a távolról történő irányítás, menedzselés. Attól nem férnék, hogy az interneten van egy felület, alkalmazás, ahol a te felhasználóneveddel és jelszavaddal be lehet lépni. Még akkor sem, ha a bejárati ajtódat is lehet nyitni a vezérlőközponton át, ugyanis:
– nem hallottunk olyanról, hogy bármilyen hacker kitalálta volna, hogy egy adott márkájú okosotthon internetes felületén milyen névvel és jelszóval rendelkező felhasználók vannak, és belépett volna bárkihez.
– Tegyük fel, hogy az utcán eldobsz egy papírt, rajta mondjuk az, hogy Fibaro, neved, jelszavad. Ezt valaki megtalálja, és belép. Ebben az extrém – nem igazán életszerű – esetben mondjuk kapcsolgathatja a világítást. De ha az ajtód is nyitható, kinyitja az ajtódat. Ettől még nem tudja, hogy a világban hol az az ajtó, amely éppen kinyílt, Te meg azonnal kaphatsz erről a belépésről és tevékenységről értesítést. Ja, és ha be volt élesítve a riasztó panel, akkor még annak a kódját is ki kellene találnia, hogy ne legyen riasztás...
Igen, amit írtál az működhet, illetve elég egy sima relé/kapcsoló, még csak hőmérsékletmérést sem kell tudnia, amint van egy másik eszköz a helyiségben, amin van hőmérő (pl. egy ilyen radiátorszelep).