Zipatile 2 redőnymotor vezérlés

Vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Távvezérlés.hu-n található termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi "regisztráltaknak" jelzésű topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást - de a hozzászólás csak jóváhagyás után jelenik meg.

Zipatile 2 redőnymotor vezérlés

HozzászólásSzerző: fff » 2020.04.13. 09:24

Sziasztok!

Egy újépítésű lakásba költöztünk, ahol Zipatile 2 vezérlésű okosotthon van telepítve. Redőnyvásárlás előtt vagyunk, és lehetőség szerint olyat választanánk, amit képes vezérelni a Zipatile 2. A kivitelezőtől azt az információt kaptuk, hogy a Mobilus Mob.IQ motorjait válasszuk, ezek kompatibilisek a rendszerrel. Kissé bizalmatlan vagyok ezzel a gyártóval, szívesebben választanék egy nagyobb márka motorjai közül.

Tudtok ajánlani másik redőnymotor típust (Somfy, Becker), ami vezérelhető a Zipatile 2-n keresztül? Vállaljátok adott esetben a konfiguráció beállítását?
fff

Re: Zipatile 2 redőnymotor vezérlés

HozzászólásSzerző: T800 » 2020.04.13. 13:51

Szia!

Választhatsz Becker, Somfy motort is, viszont ezekhez külön kell megvásárolni a vezérlést. Arra ügyelj, hogy fali kapcsolós,
4 vezetékes motor kötül válassz! Tudjuk vállalni a modulok programozását, telepítését.
Távvezérlés.hu adminsztrátor – Hasta La Vista, Baby!
T800

HozzászólásSzerző: fff » 2020.04.22. 08:01

Fali kapcsolónk nincs, csak a vakolható redőnytok van beépítve és ki van hozzá vezetve az áram. Így is áll, hogy fali kapcsolós motort válasszunk? Megoldható, hogy az okosotthon mellett a biztonság kedvéért (pl nincs internet) távirányító is vezérelhesse a motorokat?
fff

HozzászólásSzerző: David » 2020.04.22. 09:12

fff írta:...Így is áll, hogy fali kapcsolós motort válasszunk?...

Hogyne, hiszen akkor tudod Z-Wave-es relével vezérelni, azt a kapcsolóhoz kell kötni (vagy annak helyére). Az nem jó ötlet (de most már mindegy), hogy a tokban van kint az áram és a relé is kint lesz. Jobb lett volna legalább egy szobai kapcsoló (még ha nem is redőnykapcsoló) vagy konnektor mögé kivezetni a vezetékeket, és oda tenni a redőnyvezérlő relét. Internet nem kell a redőnyök vezérléséhez, emiatt felesleges távirányító. Egyébként egy Z-Wave-s távvezérlő is asszociálható a redőnyvezérlő relével, ekkor a központ elromlása esetén is lehet őket irányítani. Annak semmi értelmét nem látjuk, hogy egy saját frekvenciás rádiós távvezérlő is legyen a redőny mellé, az pénzkidobás, ha okosotthonnal szeretnéd irányítani.
Távvezérlés.hu adminsztrátor – Én vagyok David! Különleges vagyok! Egyedi vagyok!
David

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!