Apple HomeKit fan coil vezérlés

Vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Távvezérlés.hu-n található termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi "regisztráltaknak" jelzésű topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást - de a hozzászólás csak jóváhagyás után jelenik meg.

Apple HomeKit fan coil vezérlés

HozzászólásSzerző: Kiss Gábor » 2024.05.27. 09:54

Hello,

Apple HomeKit kompatibilis fan coil vezérlés megoldást keresek. Van erre megoldásotok?
Kiss Gábor

Re: Apple HomeKit fan coil vezérlés

HozzászólásSzerző: David » 2024.05.27. 10:56

Kiss Gábor írta:Hello,

Apple HomeKit kompatibilis fan coil vezérlés megoldást keresek. Van erre megoldásotok?

Szia Gábor!

Ahogy látod a kínálatunkból, mi alapvetően egy komolyabb vezérlőközpontra szeretjük bízni a ház vezérlését. Az eszközök pedig NEM Wifi-sek, nem Blutooth-osak, lehetőleg nem is Zigbee-sek, inkább Z-Wave-esek a biztonság, a minimális áramfogyasztás és a megbízhatóság miatt. Az Apple HomeKit – bár mostanra számos gyártó kínál ezzel kompatibilis eszközöket – szerintünk alapvetően csak minimális igények kielégítésére elegendő, nem komplexebb vezérlésekhez való, kisebb lakásokon kívül nem látjuk értelmét. Ne üzemeljenek a számítógép-hálózaton az okosotthon eszközei is, ez szerintünk „nem egészséges”.
Tudunk ajánlani olyan vezérlőközpontot (pl. ComfortClick Colibri), ami szinte minden hozzá csatlakoztatott eszközt elérhetővé tesz az Apple Home számára is, így bármely Z-Wave-es termosztátunkat használhatod. De ha lenne egy ilyen központod, bizonyosan átszoknál arra, és elfelejtenéd az Apple megoldását nagyon gyorsan.
Van a kínálatunkban pl. HomeKit-es ajtózár, de szerencsére sokkal ritkábban keresik a vevők, mint a Z-wave-es változatát, mivel a többség nem a HomeKit-ben látja a komlett okosotthon-megoldást – szerencsére.
Ha semmi másra nincs szükséged egy jó ideig, mint egy távolról vezérelhető termosztátra, akkor a Heatit Wifi-s modelljét javasolnám a saját appjával, de még ekkor is megfontolásra ajánlanám, hogy inkább egy olcsóbb központot (pl. a Samsung SmartThings platformját használó Aeotec Smart Home Hub-ot) válassz, és mellé egy tetszőleges Z-Wave-es termosztátot. Kicsit drágább ez a páros, mint egy Wifi-s termosztát, de már lenne egy sokat tudó vezérlőközpontod Z-Wave-vel, Zigbee-vel, Thread-del, Matter-kompatibilitással, és később bármikor bővíthetnéd újabb eszközökkel. Ha hiszel nekünk, nem az Apple Home-ot fejleszted, mert korlátozott, szűk kínálatú és drága út megoldás. Illetve nem is megoldás – szerintünk.
Távvezérlés.hu adminsztrátor – Én vagyok David! Különleges vagyok! Egyedi vagyok!
David

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!