CsJozsi írta:kézzel felkapcsolom a lámpát és egy perc múlva lekapcsol….Mert ha beállítok egy felkacsolást akkor nem várja ki az egy percet hanem mozgásra lekapcsol.
Továbbra is Fibaro központi egységről beszélünk?
Mert ebben az esetben a jeleneteket kell egyesével ellenőrizni, és megkeresni hol maradt benne egy kikapcsoló jelenet. Ha törlésre kerül a jelent, akkor nem tud bent ragadni ilyen vezérlés. Azt tudom elképzelni, hogy duplikálva került létrehozásra, vagy valamiért mégsem került törlésre.
Ami a logikától független, de még beleszólhat a vezérlésbe, ha asszociációs összerendelést hoztál létre a világítási kör vezérlő modulja és a mozgásérzékel között. Ezt az összerendelést az eszköz "advanced" menüjének “association" beállításainál tudod ellenőrizni. Ha ott látsz bepipálva összerendelést, akkor vedd ki azokat, majd "save". Ezután pedig a mozgásérzékelőn kell "wake up" kommunikációt végrehajtani.
CsJozsi írta:Ez remek, értem a lényeget, de hogyan programozom mozgásérzékelőnek és hogyan jelenlét érzékelőnek?
A legelső kérdésedre válaszban küldtem két képet. A scene-ekben láthatod a
jelenlét érzékelős megoldást:
1.,Mozgás esetén azonnal bekapcsol a lámpa.
2.,Ha a mozgás megszűnik, akkor elindul az általunk megadott késleltetés (esetünkben 60 sec) és ha ez idő alatt nincs ismételt mozgás a lámpa lekapcsol.
Tehát ha x-másodpercen belül mozgás történik, akkor a világítás folyamatosan égve marad.
Mivel a mozgásérzékelő a triggere a vezérlésnek, így az egy helyben tartózkodó személy jelenlétét nem tudja érzékelni.
Ha ilyen igény merül fel, oda kontaktus kimenettel rendelkező jelenlét érzékelő szenzort kell alkalmazni (kombinált érzékelők, nagyon drága eszköz), és egy kontaktus bemenettel Z-Wave-esíteni azt.
Sima mozgásérzékelős vezérlést pedig az első logikát kiegészítésével tudjuk megoldani. Hozzuk létre az első logikát, majd folytassuk egy "and"-el, majd hozzuk létre a lámpa "turn off" parancsot egy tetszőleges időtartamú késleltetéssel.
Itt viszont nincs további vizsgálat, amint a késleltetés véget ér a lámpa lekapcsolódik mindentől függetlenül.