Popp Z-Rain

A Z-Rain nem csak az eső kezdetét képes jelezni a Z-Wave központunk számára, de méri a leesett csapadék mennyiségét és az eső erősségének változását is. Két AAA-s elemmel akár 5 éven keresztül is segítségünkre lehet, hogy pl. ne maradjon ablakunk nyitva az esőben, ne öntözzük a kertünket feleslegesen.

  • csapadékmennyiség-mérés
  • esőérzékelés
  • elemes működés akár 5 évig
Popp
Ár: 32 990 Ft

A termék megvásárolható itt a forgalmazóknál, keresd fel őket bizalommal, segítenek a tervezéstől a kivitelezésig mindenben!

Tipp: használd a kiépítéskalkulátort, hogy megtudd, mennyibe kerülne egy teljes rendszer kulcsrakész megvalósítása!


A Z-Rain nem csak az eső kezdetét képes jelezni a Z-Wave központunk számára, de méri a leesett csapadék mennyiségét és az eső erősségének változását is. Két AAA-s elemmel akár 5 éven keresztül is segítségünkre lehet, hogy pl. ne maradjon ablakunk nyitva az esőben, ne öntözzük a kertünket feleslegesen.

 

 

Szeretnél azonnal tudni arról, hogy elkezdett esni az eső, miközben az ablakok nyitva vannak? Esetleg automatikusan be is csukná okos otthonod a nyitva felejtett tetőablakot? Vagy éppen kerted öntözését oldanád meg okosabban úgy, hogy az esőzések is bele legyenek építve? A POPP Z-Rain segítségével mindezt megteheted, így Z-Wave-es okosotthonod még okosabbá válik, te pedig takarékoskodsz.

A Z-Rain egy beépített vízgyűjtővel rendelkezik, ami a víz súlyától egy idő után elbillen. Ezt a billenést észleli egy érzékelő, ami számolja is, hányszor történik ez meg. Így lehet azután lemérni az eső mennyiségét. A gyűjtő első billenését már jelzi is nekünk a Z-Rain, majd push-üzenetet vagy e-mailt küld, ha valamelyik ablak nyitva maradt, és máris tehetünk ellene pl. akár a redőny leengedésével.

A Z-Rain nagy előnye, hogy nemcsak érzékeli az esőt, hanem egészen pontosan méri is a mennyiségét. Esőzés esetén 17 percenként jelentést küld köbméterben, mm/m2-ben és mm/órában megadva az adatokat. Amikor az esőnek vége, az utolsó mért értéket küldi el a készülék a vezérlőközpontnak, ezután nullázódik a mért csapadékmennyiség. Mindezek tudatában hatékonyan és takarékosan használhatjuk öntözőrendszerünket is. A Z-Rain közvetlenül jelent a vele összecsoportosított készülékeknek is, pl. ha erősebb az esőzés, mint 0,5 mm/h, vagy egy meghatározott küszöböt ér el ez az érték, ha vége az esőnek, stb.

A Z-Wave-nek és a két hagyományos AAA elemnek köszönhetően a Z-Rain bárhol elhelyezhető a kertben. Speciális technológiája lehetővé teszi, hogy az elemek akár 5 évig is használhatók legyenek.

Műszaki adatok:

  • Tápellátás: két darab AAA elem
  • Üzemi hőmérséklet: -10–60 °C
  • Kommunikáció: Z-wave Plus
  • Működési frekvencia: szabványos európai (868,42 MHz)
  • Maximális hatótávolság: épületen kívül 70 m, épületen belül 40 m
  • Méretek: 132×132x139 mm
  • Súly: 219 g (elemek nélkül)

A termék weboldala: link...
Angol nyelvű kézikönyv: link...
Angol nyelvű ismertető: link...

A termékeket forgalmazó partnerek listáját itt találod: Távvezérlés.hu forgalmazók

A feltüntetett ár ajánlott bruttó kiskereskedelmi ár!
Vásárolni a forgalmazóknál tudsz, itt...

.